Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 LISÄPYKÄLÄ: Otto-oikeuden käyttäminen elinvoimalautakunnan 18.4.2023 päätökseen § 20 (lisäpykälä)

ENODno-2023-140

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kimmo Lämsä, tekninen johtaja, kimmo.lamsa@enontekio.fi

Perustelut

Hetan hoivayksikön suunnitelmat ja tarjouspyyntöasiakirjat ovat valmistuneet kunnanhallituksen nimeämän ohjausryhmän, käyttäjien ja ARA:n kanssa yhteistyössä sekä ohjauksessa. ARA:n antoi kohteelle kilpailutusluvan 28.2.2023.

Pääsuunnittelusta on vastannut Arkkitehtipalvelut Oy ja KVR-tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelusta kohteen rakennuttajakonsulttina toimiva Welado Oy.

Em. toimijat on elinvoimalautakunta valinnut kilpailutuksien kautta tehtäviin.

Uuden rakennuksen sijoituspaikaksi valtuustossa valikoitui eläinlääkärin-lääkärintalojen rakennuspaikat ja kiinteistöt on yhdistetty yhdeksi ja samaksi kiinteistöksi.

Molempiin purettaviin rakennuksiin on teetetty haitta-ainekartoitukset purkua varten sekä perustamistapalausunto uuden rakennuksen sijoittamispaikalle. Purkutyöt kuuluvat KVR-urakkaan.

Rakennuttajakonsultti sekä pääsuunnittelija esittelevät asiakirjoja lautakunnalle kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

Kimmo Lämsä, tekninen johtaja, kimmo.lamsa@enontekio.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy oheismateriaalin mukaiset Hetan monitoimitalon KVR-tarjouspyyntöasiakirjat ja valtuuttaa teknisen johtajan tekemään niihin tarvittavat teknisluonteiset muutokset sekä kilpailuttamaan hankeen. Elinvoimalautakunta tekee erillisen hankintapäätöksen tarjouskilpailutuksen jälkeen.

Kohde on investointiohjelmassa: Hetan hoivayksikkö

 

Päätös

Muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Esittelyn jälkeen puheenjohtaja teki muutetun päätösehdotuksen seuraavasti:

Purku-urakka eriytetään omaksi urakaksi ja tekninen johtaja valtuutetaan laatimaan tarjouspyyntöasiakirjat sekä kilpailuttamaan purku-urakan.

Elinvoimalautakunta tekee erillisen hankintapäätöksen tarjouskilpailutuksen jälkeen.

Muuten alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti.

Elinvoimalautakunta hyväksyi yksimielisesti muutetun päätösehdotuksen.

Valmistelija

  • Kimmo Lämsä, tekninen johtaja, kimmo.lamsa@enontekio.fi
  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Enontekiön kunnan hallintosäännön 32 §:n mukaan asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi voi päättää kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja. Päätökset, joita ei voi ottaa ylemmän toimielimen käsittelyyn määrätään Kuntalain 92 §:ssä.

Otto-oikeutta on käytettävä viimeistään seitsemän päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, kuitenkin  viimeistään sen ajan kuluessa, josta Kuntalain § 134 tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä.

Otto-oikeuden käyttäminen merkitsee sitä, että alemman viranomaisen käsittelemä asia siirtyy kokonaisuudessaan hallituksen, lautakunnan tai johtokunnan käsiteltäväksi. Nämä eivät ole sidottuja alemman viranomaisen tekemään ratkaisuun. Hallituksella, lautakunnalla tai johtokunnalla on asiaa käsiteltäessä sama toimivalta kuin alemmalla viranomaisella on ollut. Se on velvollinen tekemään asiassa päätöksen. Käsiteltäväksi otetussa asiassa voidaan tehdä uusi päätös tai aiemmin tehty päätös voidaan pysyttää, kumota tai muuttaa taikka asia voidaan palauttaa päätöksen tehneen viranomaisen käsiteltäväksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja on 25.4.2023 ilmoittanut käyttävänsä otto-oikeutta elinvoimalautakunnan 18.4.2023 § 20 Hetan hoivayksikön KVR-tarjouspyyntöasiakirjojen hyväksyminen.

Elinvoimalautakunta on kokouksessaan 18.4.2023 käsitellyt Hetan hoivayksikön KVR-tarjouspyyntöasiakirjojen hyväksymisasiaa. Elinvoimalautakunnan puheenjohtaja on tehnyt kokouksessa muutosehdotuksen siten, että purku-urakka eriytettiin KVR-urakasta erilliseksi urakaksi. Lautakunta hyväksyi muutosehdotuksen. 

Elinvoimalautakunnan puheenjohtajan omistama maansiirtoyritys on mahdollinen tarjoaja purku-urakassa. Hankintalain 66 §:n mukaan ”jos ehdokas, tarjoaja tai tarjoajaan liittyvä yritys on osallistunut hankinnan valmisteluun, on hankintayksikön varmistettava, että tämä ei vääristä kilpailua.” 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää muuttaa elinvoimalautakunnan 18.4.2023 § 20 päätöstä siten, että Hetan monitoimitalon KVR-tarjouspyyntöasiakirjat hyväksytään viranhaltijan alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti. Purku-urakkaa ei eriytetä omaksi urakaksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan. 

 

Eriävä mielipide

  • Elli-Maria Kultima
    Elli-Maria Kultima jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kokouskäsittely

Elli-Marja Kultima ehdotti, että kunnanhallitus pysyttää elinvoimalautakunnan 18.4.2023 § 20 päätöksen. Ehdotus raukesi kannattamattomana. 

Tiedoksi

tekninen johtaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun
    päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Enontekiön kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Enontekiön kunnanhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite: Ounastie 165, 99400 Enontekiö
Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)enontekio.fi
Puhelinnumero: 040 481 9484
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Enontekiön kunnan kirjaamosta.

Osoite: Ounastie 165, 99400 Enontekiö
Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)enontekio.fi
Puhelinnumero: 040 481 9484
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.

Pöytäkirjan tarkastus- ja allekirjoituspäivä sekä pöytäkirjan verkkoon julkaisupäivä esitetään kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.