Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 103 Kunnanhallituksen lausunto Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle 445/2023

ENODno-2022-405

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus pyytää Enontekiön kunnalta lausuntoa ********* tekemän kunnallisvalituksen johdosta. Päätös, josta valitetaan on Enontekiön kunnanvaltuuston päätös 15.2.2023/ § 7 Sivistysjohtajan viran täyttäminen. Valittaja on yksi virkaa hakeneista.

Valituksen jättäneen vaatimuksena on, että Enontekiön kunnanvaltuuston 15.2.2023 § 7 tekemä päätös kumotaan ja Enontekiön kuntaa velvoitetaan tekemään uusi virkavaali. Valittaja vaatii Enontekiön kuntaa korvaamaan valittajan oikeudenkäyntikulut siltä osin, kuin ne koskevat hallinto-oikeuden perimiä maksuja. Lisäksi valittaja pyytää hallinto-oikeutta tutkimaan päätöksenteossa esiintyneen esteellisyyden mahdollisuuden. 

Pohjois-Suomen hallinto oikeus pyytää antamaan lausunnon oheisen valituksen johdosta tai hankkimaan valtuuston lausunnon, jos kunnan hallintosäännön määräykset niin edellyttävät. Lausunnossa on annettava selostus asiasta, vastattava oikeudenkäynnin osapuolen esittämiin vaatimuksiin ja niiden perusteluihin sekä lausuttava esitetystä selvityksestä.

Enontekiön kunnan halllintosäännön 25 §:n kohdan 14 mukaan kunnanhallitus vastaa selityksen antamisesta kunnanvaltuuston puolesta valtuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätöstä ei ole kumottava.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallituksen antaa oheisen lausunnon Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle asiassa 445/2023.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.  

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.