Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 106 House of Lapland toimenpiderahoitus 2023

ENODno-2021-89

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

House of Lapland Oy on voittoa tavoittelematon kehitysyhtiö, jonka omistajia ovat Rovaniemen Kehitys Oy, Elinkeinot & kehitys Nordica/Inarin kunta, Itä-Lapin kuntayhtymä, Kittilän kunta, Lapin ammattikorkeakoulu Oy, Lapin yliopistosäätiö, Meri-Lapin kehittämiskeskus ry, Pellon kunta, Ranuan kunta, Posion Kehitysyhtiö Oy, Sodankylän kunta, Tunturi-Lapin Kehitys ry, Utsjoen kunta ja Ylitornion kunta. HOL:n tarkoituksena on huolehtia siitä, että Lappi näkyy, kuuluu ja kiinnostaa matkakohteena, asuinpaikkana, kuvauskohteena ja bisnesympäristönä. HOL pyrkii tarjoamaan kumppaneilleen kanavat tehokkaaseen markkinointiin ja viestintään sekä kiinnostavien kontaktien luomiseen. Lisäksi HOL tukee kumppaneitaan markkinoinnin toteutuksessa tarjoamalla tietoa, työkaluja ja osaamista.

House of Laplandin tavoitebudjetti vuodelle 2023 on kokonaisuudessaan 600 000 €, joka koostuu perusrahoituksesta, 350 000 €, ja arvioidusta tarpeesta yhteismarkkinoinnin toimenpiteisiin, 250 000 €. Perusrahoituksella varmistetaan yhtiön riittävät resurssit tehdä entistä laajempaa yhteistyötä ja rakentaa yhteismarkkinoinnin uutta toimintamallia brändipöydässä sovittujen tavoitteiden ja painopisteiden mukaisesti, omassa roolissaan maakunnallisen brändimarkkinoinnin osaajana.

HOL on jättänyt Enontekiön kunnalle sitoutumispyynnön toimintaansa ja perusrahoitukseen vuonna 2023 oheismateriaalina esitetyn palvelusopimuksen mukaisesti. Perusrahoitusosuudet jakaantuvat kuntakohtaisesti asukasluvun perusteella. Asukasluvut ovat vuodelta 2021 (Lähde: Tilastokeskus). Kuntia pyydetään varaamaan budjeteissaan perusrahoituksen lisäksi siis myös rahoitusta markkinoinnin toteutukseen. Enontekiön väkiluvun mukaan laskettu maksuosuus on 1 prosentti eli 3500 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä palvelusopimuksen ja kunnan maksuosuuden 3500 euroa vuodelle 2023. Maksuosuus sisällytetään elinvoimalautakunnan talousarvioon.

Päätös

Ehdotuksen mukaan. 

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

House of Lapland on 15.3.2023 lähestynyt kuntia palvelusopimuksen toimenpiderahoituksesta vuodelle 2023.

Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo House of Lapland teki kunnille syksyllä 2022 esityksen kaksivaiheisesta rahoitusmallista, joka muodostui perusrahoituksesta toiminnan jatkamiseksi ja myöhemmin haettavasta rahoituksesta varsinaisiin markkinoinnin toimenpiteisiin. Perusrahoitus saatiin 20 kunnasta. Enontekiön kunnanhallitus hyväksyi perusrahoituksen palvelusopimuksen ja kunnan maksuosuuden 3500 euroa vuodelle 2023 kokouksessaan 15.11.2022. 

Nyt Lapin kunnilta haetaan rahoitusta markkinoinnin toimenpiteisiin vuodelle 2023 oheisen palvelusopimuksen mukaisesti. Markkinointitoimenpiteet, kuntakohtaisten rahoitusosuuksien kriteerit ja jakautuminen, sekä muut yksityiskohdat on esitelty tarkemmin palvelusopimuksen liitteessä 1. 

Toimenpiderahoituksen palvelusopimuspohja on sama kaikille kunnille ja se täydennetään myöhemmin sen mukaan, miten kyseinen kunta lähtee mukaan eri teemoihin (osaaja-, matkailu- ja elokuvalokaatiomarkkinointi).

Enontekiön kunnan rahoitusosuus toimenpiderahoituksesta 3-12/2023 on HOL ehdotuksen mukaan noin 7 665 euroa. Summa sisältää pakollisen osuuden 634 euroa sekä sekä valinnaisista toimenpiteet 1, 2 ja 3 toimenpiteet. Enontekiön rahoitusosuus toimenpiteittäin: Lokaatiomarkkinointi 3 525 euroa, osaajamarkkinointi 507 euroa ja matkailumarkkinointi 3000 euroa.  Vähintään yhteen toimenpiteeseen on lähdettävä mukaan. Kussakin teemassa toimenpiteitä sopeutetaan siihen, minkä verran teemaan saadaan rahoitusta.

Enontekiön kunta on varannut elinvoimalautakunnan talousarvioon HOL yhteistyöhön 7 500 euroa vuodelle 2023. Summa sisältää HOL perustoimintarahoituksen sekä mahdolliset hankkeiden kuntaosuudet. Varatusta määrärahasta on sidottu perusrahoitukseen 3 500 euroa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää sitoutua palvelusopimukseen House of Laplandin toimenpiderahoituksesta vuodelle 2023 siten, että pakollisen rahoitusosuuden lisäksi Enontekiön kunta sitoutuu lokaatiomarkkinointiin (toimenpide 1). Toimenpiderahoituksen rahoitusosuus yhteensä 4 159 euroa.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.
Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun
    päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Enontekiön kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Enontekiön kunnanhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite: Ounastie 165, 99400 Enontekiö
Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)enontekio.fi
Puhelinnumero: 040 481 9484
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Enontekiön kunnan kirjaamosta.

Osoite: Ounastie 165, 99400 Enontekiö
Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)enontekio.fi
Puhelinnumero: 040 481 9484
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.

Pöytäkirjan tarkastus- ja allekirjoituspäivä sekä pöytäkirjan verkkoon julkaisupäivä esitetään kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.