Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 104 Hallintopalvelusihteerin toimen hakuajan jatkaminen

ENODno-2023-112

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Hallintopalvelusihteerin tehtävä on ollut haettavana  3.3.-21.3.2023 välisen ajan. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry-palvelussa, TE-toimiston sivuilla ja kunnan nettisivuilla.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva alempi korkeakoulututkinto tai ammatillinen perustutkinto tai muu vastaava aikaisempi tutkinto. Tehtävässä edellytetään yleisesti käytössä olevien toimisto-ohjelmien hallintaa, järjestelmällisyyttä ja huolellisuutta työssä sekä erinomaisia yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Aikaisempaa työkokemusta hallinnollisista tehtävistä arvostetaan. Saamenkielen taito katsotaan hakijalle erityiseksi ansioksi.

Toimen hakuaika päättyi 21.3.2023 klo 15:45. Hakuaikana hakemuksia toimeen tuli 7 kappaletta. Yhdellä hakijoista ei ollut tehtävään vaadittua kelpoisuutta.

Ehdotus

Esittelijä

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus valitsee haastateltavaksi *********, ********* ja *********.

Haastatteluryhmänä toimii kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Tämä pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus valitsee haastateltavaksi *********, ********* ja *********.

Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallituksen puheenjohtajisto, hallintojohtaja ja kunnanjohtaja.

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa.

Esteellisyys

Sari Norrgård, Jarmo Näkkäläjärvi

Kokouskäsittely

Jarmo Näkkäläjärvi ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn (hallintolaki 28.1 § kohta 1) ja poistui kokouksesta ennen tämän asian käsittelyä klo 13:55.

Sari Norrgård ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn (hallintolaki 28.1 § kohta 4) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Elli-Maria Kultima ehdotti, että haastatteluryhmä on laajempi. Helinä Hautamäki kannatti Elli-Maria Kultiman ehdotusta. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että haastatteluryhmään valitaan kunnanhallituksen puheenjohtajisto, hallintojohtaja ja kunnanjohtaja.

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Hallintopalvelusihteerin toimi on ollut haettavana  3.3.-21.3.2023 välisen ajan. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry-palvelussa, TE-toimiston sivuilla ja kunnan nettisivuilla. Toimen hakuaika päättyi 21.3.2023 klo 15:45. Hakuaikana hakemuksia toimeen tuli 7 kappaletta. Yhdellä hakijoista ei ollut tehtävään vaadittua kelpoisuutta.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva alempi korkeakoulututkinto tai ammatillinen perustutkinto tai muu vastaava aikaisempi tutkinto. Tehtävässä edellytetään yleisesti käytössä olevien toimisto-ohjelmien hallintaa, järjestelmällisyyttä ja huolellisuutta työssä sekä erinomaisia yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja. Aikaisempaa työkokemusta hallinnollisista tehtävistä arvostetaan. Saamenkielen taito katsotaan hakijalle erityiseksi ansioksi.

Kunnanhallitus valitsi kokouksessaan 28.3.2023 hallintopalvelusihteerin toimeen hakijoista haastateltavat. Kolmesta haastatteluun valitusta on kaksi perunut hakemuksensa. Haastatteluun valittujen joukossa ei ole toimeen soveltuvia hakijoita, joten hallintopalvelusihteerin toimen hakuaikaa on perusteltua jatkaa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää jatkaa hallintopalvelusihteerin toimen hakuaikaa 9.5.2023 saakka toimeen soveltuvien hakijoiden vähäisen määrän vuoksi. Edelleen kunnanhallitus päättää, että virkaan 21.3.2023 tulleet hakemukset otetaan huomioon. 

Esittelijän muutettu päätösehdotus

Kunnanhallitus päättää jatkaa hallintopalvelusihteerin toimen hakuaikaa 12.5.2023 klo 12:00 saakka toimeen soveltuvien hakijoiden vähäisen määrän vuoksi. Edelleen kunnanhallitus päättää, että virkaan 21.3.2023 tulleet hakemukset otetaan huomioon. 

Päätös

Muutosehdotuksen mukaan. 

Esteellisyys

  • Sari Norrgård

Kokouskäsittely

Sari Norrgård ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn (hallintolaki 28.1 § kohta 4) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. 


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.