Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 109 Kunnanjohtajan viran julkistaminen hakuun

ENODno-2023-122

Valmistelija

  • Leena Palojärvi, Kunnanhallituksen puheenjohtaja, leena.palojarvi@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto ja kunnanjohtaja ovat 6.4.2023 solmineet johtajasopimuksen mukaisen sopimuksen virkasuhteen päättämisestä. Kunnanjohtaja Samuli Mikkola on irtisanoutunut virastaan siten, että kunnanjohtajan virkasuhde päättyy 26.4.2023 ilman irtisanomisaikaa. 

Enontekiön kunnan hallintosäännön 42 § mukaan viran tai virkasuhteen julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Kun virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen on valtuusto, viran tai virkasuhteen julistaa kuitenkin haettavaksi kunnanhallitus. Kuntalain 41.1 §:n mukaan kunnanjohtajan valitsee valtuusto.

Hallintosäännön 41.1 §:n mukaan kunnanjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksista päättää valtuusto. Kunnanvaltuusto vahvistaa kokouksessaan 8.5.2023 kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimukset. 

Enontekiön kunnan hallintosäännön 3 §:n mukaan "Kunnanhallituksen esittelijänä toimii kunnanjohtaja. Kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen, esittelijänä toimii hänen sijaisekseen määrätty". Hallintosäännön 143.5 §:n mukaan " Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä, ja päättää, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta." Erityisenä syynä voidaan pitää sitä, että kyseessä on kunnan korkein viranhaltija, joka on suoraan kunnanhallituksen alaisuudessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Leena Palojärvi, Kunnanhallituksen puheenjohtaja, leena.palojarvi@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää, 

  1. tämä asia käsitellään kunnanhallituksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä,
  2. että valtuuston hyväksyttyä 8.5.2023 kokouksessaan kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimukset, kunnanjohtajan virka julistetaan haettavaksi ajalla 9.5. - 29.5.2023 klo 12:00 mennessä,
  3. suostumukset kunnanjohtajan virkaan tulee toimittaa 29.5.2023 klo 12 mennessä kunnanvirastolle tai kunnan kirjaamon sähköpostiin,
  4. antaa kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja hallintojohtajalle oikeuden viimeistellä hakuilmoitus,
  5. että haastateltavaksi kutsuttavat päätetään ylimääräisessä kunnanhallituksen kokouksessa 30.5.2023 ja haastattelut pidetään 2.6 ja 6.6.2023, 
  6. tarvittaessa rekrytointiprosessissa voidaan käyttää rekrytointikonsulttia.

 

Päätös

Ehdotuksen mukaan.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.