Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 115 Elinvoimalautakunnan vaali

ENODno-2021-285

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Hallintosäännön 13 §:n mukaan elinvoimalautakunnassa on 7 jäsentä. Valtuusto valitsee lautakuntien jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lautakuntien puheenjohtajien tulee olla valtuutettuja. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Kuntalain 74 §:n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

1) asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö;
2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa;
3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa.

Lain naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta § 4a (29.6.2021/637) mukaan kunnallisissa toimielimissä, lukuun ottamattakunnanvaltuustoja, tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia.

Elinvoimalautakunnan jäseninä ovat (tilanne 25.4.2023):

Jäsen (Varajäsen)
Juha-Pekka Mäntyvaara, puheenjohtaja (Sari Norrgård)
Anja-Maija Lundell, varapuheenjohtaja (Juha Pirskanen)
Janne Laakkonen (Taru Mäkitalo)
Daniela Huber (Pohto Kirkkala)
Sirpa-Liisa Korva (Saija Keskitalo)
Per-Oula Juuso (Lars- Aslak Tornensis)
Ville Syväjärvi (Oula-Matti Palojärvi)

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee seitsemän jäsentä elinvoimalautakuntaan ja jäsenille henkilökohtaiset varajäsenet sekä nimeää jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Päätös

Ehdotuksen mukaan. 


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.