Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 108 Hallintojohtajan irtisanomisen peruutus

ENODno-2023-134

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Leena Palojärvi, Kunnanhallituksen puheenjohtaja, leena.palojarvi@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Hallintojohtaja Marja-Riitta Lukkari  on 22.3.2023 irtisanoutunut Enontekiön kunnan hallintojohtajan virasta 1.5.2023 alkaen. Hallintojohtaja on perunut irtisanoutumisensa 31.3.2023.

Irtisanoutunut viranhaltija ei voi pätevästi peruuttaa ilmoitustaan sen jälkeen, kun kirjallinen irtisanoutumisilmoitus on saapunut työnantajalle. Ennen virkasuhteen päättymistä viranomainen voi kuitenkin halutessaan aina hyväksyä irtisanoutumisen peruuttamisen

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 40.2 §:n 3 kohdan mukaan viranhaltijan irtisanoessa virkasuhteensa irtisanomisaika on vähintään kaksi kuukautta, jos viranhaltijan ottaminen kuuluu valtuustolle. Lain 40.3 §:n mukaan irtisanomisaika alkaa kulua sitä päivää seuraavasta päivästä, jona irtisanominen on annettu tai saatettu tiedoksi. Viranhaltijan  pyynnöstä tai suostumuksella voidaan noudattaa lyhyempää irtisanomisaikaa kuin edellä on määrätty.

Ehdotus

Esittelijä

Leena Palojärvi, Kunnanhallituksen puheenjohtaja, leena.palojarvi@enontekio.fi

Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan irtisanomisen peruuttamisen. 

Tämä pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittelijän päätösehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

Marja-Riitta Lukkari, Sari Norrgård

Kokouskäsittely

Marja-Riitta Lukkari ja Sari Norrgård ilmoittivat olevansa esteellisiä asian käsittelyyn ja poistuivat kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Kokouksen sihteerinä toimii tämän pykälän käsittelyn ajan hallintosuunnittelija Hannele Kumpulainen.

Perustelut

Kunnan hallintosäännön 43 §:n mukaan valtuusto valitsee kunnanjohtajan ja toimialajohtajat (hallintojohtaja, sivistysjohtaja ja tekninen johtaja). Hallintojohtajan irtisanomisen peruutus viedään tiedoksi valtuustolle.

Enontekiön kunnan hallintosäännön 3 §:n mukaan "Kunnanhallituksen esittelijänä toimii kunnanjohtaja. Kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen, esittelijänä toimii hänen sijaisekseen määrätty". Hallintosäännön 143.5 §:n mukaan " Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä, ja päättää, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta." Kunnanjohtajan sijaisena toimiva hallintojohtaja on käsiteltävässä asiassa asianosainen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Leena Palojärvi, Kunnanhallituksen puheenjohtaja, leena.palojarvi@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää käsitellä asian kunnanhallituksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Kunnanhallitus vie hallintojohtajan irtisanomisen peruutuksen valtuustolle tiedoksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Esteellisyys

  • Sari Norrgård, Marja-Riitta Lukkari

Kokouskäsittely

Marja-Riitta Lukkari ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn (hallintolaki 28.1 § kohta 1) ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Sari Norrgård ilmoitti olevansa esteellinen asian käsittelyyn (hallintolaki 28.1 § kohta 4) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja toimi sihteerinä tässä pykälässä.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.