Kunnanhallitus, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Enontekiön kunnan maapoliittinen ohjelma

ENODno-2021-403

Aikaisempi käsittely

Perustelut

-

Ehdotus

Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kunnan maapoliittisen ohjelman tilanteen ja esittää valtuustolle, että järjestetään maapoliittisen ohjelman valtuustoseminaari 15.3.2023.

Päätös

Valtuustoseminaari järjestetään ehdotuksen mukaan. 

Tämä pykälä tarkistettiin kokouksessa.

Valmistelija

  • Kai Takkunen, maankäyttöinsinööri, kai.takkunen@enontekio.fi

Perustelut

Enontekiön kunnan maapoliittista ohjelmaa on esitelty valtuustoseminaarissa 15.3.2023. Ohjelmaluonnokseen on tehty muutoksia seminaarissa käydyn keskustelun ja saatujen kommenttien perusteella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Enontekiön kunnanhallitus päättää pyytää maapoliittisen ohjelman luonnoksesta lausunnot kuntalaisilta ja sidosryhmiltä. Maapoliittisen ohjelman luonnos asetetaan julkisesti nähtäville ja lausunnot tulee antaa 30.6.2023 mennessä. Lausuntopyyntö lähetetään erikseen tärkeimmille sidosryhmille, joita ovat Lapin liitto, Lapin ELY-keskus, Muonion, Kittilän ja Inarin kunnat, Käsivarren ja Näkkälän paliskunnat, Saamelaiskäräjät sekä Metsähallitus.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Kokouskäsittely

Ennen päätöksentekoa kunnanhallitus kuuli maankäyttöinsinööri Kai Takkusta asiasta.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.