Kunnanhallitus, kokous 7.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 82 Lausuntopyyntö: Kittilän kunnan hallintosääntöluonnoksesta

ENODno-2024-131

Valmistelija

  • Marja-Riitta Aalto, hallintojohtaja, marja-riitta.aalto@enontekio.fi

Perustelut

Kittilän kunta on valmistellut hallintosääntömuutoksen perustuen Tunturi-Lapin ja Pellon yhteistoimintasopimukseen yhteisestä toimielimestä julkisten työvoimapalveluiden järjestämiseksi (laki työvoimapalveluiden järjestämisestä 380/2023). Kittilän kunta pyytää lausuntoa liitteenä olevasta Kittilän kunnan hallintosääntöluonnoksesta sekä sen liitteestä maanantaihin 13.5.2024 klo 16 mennessä.

Sopimuksen mukaan yhteisen toimielimen toimintaan sovelletaan vastuukunnan kunnanvaltuuston hyväksymiä hallintosäännön määräyksiä. Lausuttavana olevassa hallintosääntöluonnoksessa on huomioitu yhteistoimintasopimuksessa määritellyt tehtävät ja vastuut toiminnan järjestämisestä.

Hallintosääntö viedään Kittilän kunnassa päätöksentekoon, kun siihen on saatu lausunto yhteistoimintaalueen kaikista kunnista. Lausunto pyydetään kohdentamaan niihin osiin hallintosäännöstä, jotka käsittelevät Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysaluejaostoa, sen toimintaa ja toimivaltaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Aalto, hallintojohtaja, marja-riitta.aalto@enontekio.fi

Enontekiön kunnanhallitus toteaa, että sillä ei ole lausuttavaa hallintosääntöluonnokseen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kittilän kunta

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.