Kunnanhallitus, kokous 7.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Työllisyyskoordinaattorin viran perustaminen

ENODno-2023-303

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sarita Helttunen, vt. sivistysjohtaja, sarita.helttunen@enontekio.fi

Perustelut

TE-palvelut 2024- uudistuksen myötä työvoimahallinnon tehtävät siirtyvät kuntien järjestettäväksi vuoden 2025 alusta alkaen. TE-palvelujen järjestämisvastuun siirto tapahtuu vuoden 2024 aikana.  Enontekiön kunta kuuluu Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueeseen 1.1.2025 alkaen. Uudistuksen valmisteluvastuu on kunnalla yhteistyössä työllisyysalueen kanssa.

TE-palvelut 2024-uudistus edellyttää kunnalta riittävästi henkilöstöresurssia osallistua valmistelutyöhön sekä työllisyyden hoitamiseen valmistelutyön jälkeen. Tämän vuoksi kuntaan tulisi perustaa työllisyyskoordinaattorin virka. Työllisyyskoordinaattori keskeisiä työtehtäviä on olla mukana TE-palvelut 2024-uudistuksen valmistelussa, toimia aktiivisesti työllisyyden sidosryhmä- ja yhteistyöverkostoissa. Lisäksi tehtävänä on kunnan työllisyystoiminnan suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen sekä asiakas-, neuvonta- ja ohjaustyö.  Työllisyyskoordinaattori toimii myös linkkinä kaikilla hallinnon alueilla työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Enontekiön kunnanvaltuusto on vuoden 2024 talousarvion hyväksymisen yhteydessä varannut määrärahat työllisyyspalveluihin.

Hallintosäännön 39.1 §:n mukaan kunnanhallitus päättää virkojen perustamisesta, viran tehtävistä, viran kelpoisuusehdoista ja hinnoittelukohdasta sekä viran lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. Lautakunnat tekevät esitykset kunnanhallitukselle em. asioissa oman toimialansa osalta lukuun ottamatta toimialajohtajia ja toimialan vastaavia, joista päättää kunnanhallitus.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltava korkeakoulututkinto, työkokemusta vastaavista tehtävistä ja yhteistyön koordinoinnista. Valittavalta edellytetään oma-aloitteista, kehittävää ja tuloksellista työotetta, ratkaisukeskeistä ja myönteistä asennetta, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä erinomaista kirjallista ja suullista suomen kielen taitoa. Saamen kielen taito katsotaan hakijalle erityiseksi ansioksi.

Virkaan valittavan on ennen työn vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran täytössä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Ehdotus

Esittelijä

Sarita Helttunen, vt. sivistysjohtaja, sarita.helttunen@enontekio.fi

Hyvinvointilautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se perustaa työllisyyskoordinaattorin viran hyvinvointilautakuntaan ja julistaa viran auki selostusosassa mainituin kelpoisuusvaatimuksin.  

Pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Pykälä tarkastettiin kokouksessa.

Valmistelija

  • Sarita Helttunen, vt. sivistysjohtaja, sarita.helttunen@enontekio.fi

Perustelut

Työllisyyskoordinaattorin keskeisiä työtehtäviä on olla mukana TE-palvelut 2024-uudistuksen valmistelussa sekä toimia aktiivisesti työllisyyden sidosryhmä- ja yhteistyöverkostoissa. Lisäksi tehtävänä on kunnan työllisyystoiminnan suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen sekä asiakas-, neuvonta- ja ohjaustyö.  Hän toimii myös linkkinä kaikilla hallinnon alueilla työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Enontekiön kunnanvaltuusto on vuoden 2024 talousarvion hyväksymisen yhteydessä varannut määrärahat työllisyyspalveluihin. Hyvinvointilautakunta on 25.1.2024 § 6 esittänyt kunnanhallitukselle, työllisyyskoordinaattorin viran perustamista hyvinvointilautakuntaan ja viran julistamista auki selostusosassa mainituin kelpoisuusvaatimuksin. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Aalto, hallintojohtaja, marja-riitta.aalto@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää perustaa työllisyyskoordinaattorin toistaiseksi voimassaolevan viran ja julistaa sen avoimeksi.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltava korkeakoulututkinto, työkokemusta vastaavista tehtävistä ja yhteistyön koordinoinnista. Valittavalta edellytetään oma- aloitteista, kehittävää ja tuloksellista työotetta, ratkaisukeskeistä ja myönteistä asennetta, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä erinomaista kirjallista ja suullista suomen kielen taitoa. Saamen kielen taito katsotaan hakijalle erityiseksi ansioksi.

Virkaan valittavan on ennen työn vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran täytössä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

vt. sivistysjohtaja, hyvinvointilautakunta

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.