Kunnanhallitus, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 67 LISÄPYKÄLÄ: Yritys- ja kehittämisasiantuntijan virkanimikkeen muuttaminen kehittämispäälliköksi (lisäpykälä)

ENODno-2022-391

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Kunnan hallintosäännön 36 § 1. momentin mukaan hallitus päättää virkojen perustamisesta, viran tehtävistä, viran kelpoisuusehdoista ja hinnoittelukohdasta sekä viran lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. Lautakunnat tekevät esitykset kunnanhallitukselle em. asioissa oman toimialansa osalta lukuun ottamatta toimialajohtajia ja toimialan vastaavia, joista päättää kunnanhallitus.

Kunnanhallitus hyväksyi uuden virasto-organisaation kokouksessaan 25.10.2022/§ 232. Virka esitetään perustettavaksi hyväksytyn organisaatiomallin mukaisesti.

Yritys- ja kehittämisasiantuntija vastaa Enontekiön kunnan elinkeinojen kehittämisen palveluista yhdessä kunnanjohtajan kanssa. Yritys- ja kehittämisasiantuntija on Kehitys ja elinvoima -toimialan toimialavastaava. 

Hakuilmoitusluonnos esitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus perustaa toistaiseksi voimassa olevan yritys- ja kehittämisasiantuntijan viran 1.1.2023 alkaen ja julistaa viran haettavaksi. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja monipuolinen yritys- ja elinkeinotoiminnan asiantuntemus. Valittavalta edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä pitkäjänteiseen kehittämiseen, erinomaista suomen- ja englanninkielen taitoa. Ruotsin ja / tai norjankielen taito katsotaan eduksi virassa. Saamenkielen taito katsotaan erityiseksi ansioksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tämän pykälän käsittelyn jälkeen kokouksessa pidettiin tauko 16:15-16:25. Tauon jälkeen puheenjohtaja totesi paikalla olevan samat henkilöt kuin ennen taukoa.

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Enontekiön kunnan hallintosäännön (1.3.2023) 39 §:n mukaan kunnanhallitus päättää virkojen perustamisesta, viran tehtävistä, viran kelpoisuusehdoista ja hinnoittelukohdasta sekä viran lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. Lautakunnat tekevät esitykset kunnanhallitukselle em. asioissa oman toimialansa osalta lukuun ottamatta toimialajohtajia ja toimialan vastaavia, joista päättää kunnanhallitus.

Kunnanhallitus perusti yritys- ja kehittämisasiantuntijan viran kokouksessaan 15.11.2022/§296. Yritys- ja kehittämisasiantuntijan virka oli haettavana 23.11 - 15.12.2022 välisen ajan. Kunnanhallitus päätti 19.12.2022 kokouksessaan jatkaa viran hakuaikaa 13.1.2023 saakka.  Hakuaikana virkaan virkaan tuli yhteensä 14 hakemusta. Kunnanhallituksen yritys- ja kehittämisasiantuntijan virkaan 21.2.2023/§ 45 valitsema henkiö on ilmoittanut, että ei ota virkaa vastaan. 

Virkaan valittavan on tarkoitus vastata Enontekiön kunnan elinkeinojen kehittämisen palveluista toimialavastaavana. Tehtävään oli vähän kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita. Vähäinen kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden määrä voi olla seurausta siitä, että virkanimike ei riittävästi kuvaa viran sisältöä ja merkityksellisyyttä. Sen vuoksi on tarpeen päivittää virkanimike vastaamaan viran sisältöä paremmin kuvaamaksi.

Virkanimikkeen päivittäminen hallintosääntöön käsitellään omana asianaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää, että yritys- ja kehittämisasiantuntijan virkanimike muutetaan kehittämispäälliköksi 7.3.2023 alkaen. Virka ei ole täytettynä tällä hetkellä. 

Edelleen kunnanhallitus julistaa kehittämispäällikön viran haettavaksi. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja monipuolinen yritys- ja elinkeinotoiminnan asiantuntemus. Valittavalta edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä pitkäjänteiseen kehittämiseen, erinomaista suomen- ja englanninkielen taitoa. Ruotsin ja / tai norjankielen taito katsotaan eduksi virassa. Saamenkielen taito katsotaan erityiseksi ansioksi.

Tämä pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti, että tätä pykälää ei käsitellä.

Kokouskäsittely

Tämä pykälä käsiteltiin § 62 jälkeen. 


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.