Kunnanhallitus, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Kunnanhallituksen jäsenten ja valtuuston puheenjohtajiston esille ottamat asiat

Perustelut

Kunnanhallituksen jäsenet ja valtuuston puheenjohtajisto voivat keskustella kunnanjohtajan kanssa ajankohtaisista asioista.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Outi Kurkeala: valtuustolle järjestetään suljettu valtuustoseminaari 26.4. klo 17 alkaen.

Jarmo Näkkäläjärvi: Haluan tuoda esille Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon jaoston ja Arktisen Lapin ympäristönsuojelun jaoston osalta huoleni. Kuntien kesken laaditut yhteistoimintasopimukset on laadittu vuosia sitten. Olisiko aika tarkastella sopimuksia ja niiden sopivuutta nykyhetkeen? Näkisin, että yhteistoimintakuntien olisi hyvä kokoontua keskustelemaan asiasta ja läpikäydä sopimuksen muutostarpeet sekä keskustella mahdollisista ongelmatilanteista yhteistoiminnan osalta. Tämä asia kuuluu minusta kunnan tehtäviin, koska sopimuksien hyväksyminen on kunnanhallituksen vastuulla.

Elli-Maria Kultima: 1. Kilpisjärven asuntopula on kunnalla tiedossa. Kylällä on kesäkuusta 2022 asti ollut yksi asunto tyhjillään, odottaa pientä remonttia. Esitän että kunnanhallitus ottaa kantaa ja kiirehtii asunnon remonttia. 2. Kysymys hallituksen puheenjohtajalle. Miten meni kuuleminen perustuslakivaliokunnan tilaisuudessa? 3. Mitä sovittiin kaavoitusinsinöörin työn jatkumisen osalta?


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.