Kunnanhallitus, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Kunnanhallituksen 21.2.2023 kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

Perustelut

Kuntalain 107 §:n mukaan toimielimen kokouksesta pidetään pöytäkirjaa. Laissa ei säädetä pöytäkirjan sisällöstä. Hallintosäännössä annetaan tarpeelliset määräykset pöytäkirjan laatimisesta, allekirjoittamisesta ja tarkastamisesta. Enontekiön kunnan hallintosäännön 150 §:n mukaan pöytäkirjan pitämisestä ja sisällöstä vastaa toimielimen puheenjohtaja. Jos puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä ovat eri mieltä kokouksen kulusta, pöytäkirja laaditaan puheenjohtajan näkemyksen mukaan. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjan tarkastamisesta päätetään kokouksen järjestäytymisen yhteydessä. Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan kaksi toimielimen jäsentä.

Enontekiön kunnan hallintosäännön 150 §:ssä määrätään, että asian käsittelytietoina pöytäkirjaan tallennetaan seuraavat asiat:
- asiaotsikko
- selostus asiasta
- esittelijän päätösehdotus
- esteellisyys ja perustelut
- tehdyt ehdotukset ja onko niitä kannatettu
- äänestykset: äänestystapa, äänestysjärjestys, äänestysesitys sekä äänestyksen tulos siten, että kunkin jäsenen kannanotto ilmenee pöytäkirjasta
- vaalit: vaalitapa ja vaalin tulos
- asiassa tehty päätös
- eriävä mielipide.

Pöytäkirjan tarkastamiseen liittyy oikeusvaikutuksia. Päätöksen katsotaan syntyneen vasta sitä koskevan pöytäkirjan tarkastamisella. Jos pöytäkirjantarkastajat eivät hyväksy pöytäkirjaa tai muusta syystä tarkasta pöytäkirjaa, tarkistetaan se toimielimen seuraavassa kokouksessa. Kunnanhallituksen 21.2.2023 pöytäkirjan 42 §:ää ei ole tarkastettu kokouksen päättämällä tavalla.

Kunnanhallituksen kokouksessa 21.2.2023 pöytäkirjantarkastajaksi valittu Elli-Maria Kultima on ilmoittanut, että ei hyväksy pöytäkirjaa 42 §:n osalta. Perusteena se, että pöytäkirjasta on jätetty pois Kultiman keskustelun aikana tekemä kysymys. Koska kyseessä ei ole keskustelupöytäkirja, kysymystä ei merkitty näkyviin. Kokouksessa 21.2.2023 puheenjohtaja myös totesi, että kysymys ei liity käsiteltävään asiaan. 

Oheismateriaalissa ote § 42/21.2.2023

Ehdotus

Esittelijä

  • Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää tarkastaa oheismateriaalina olevan kunnanhallituksen kokouksen 21.2.2023 pöytäkirjan 42 §:n osalta. Edelleen kunnanhallitus antaa hallintojohtajalle valtuudet tehdä korjaus 21.2.2023 pöytäkirjaan §:n 42 sen toteamiseksi, että pykälä on tarkastettu kunnanhallituksen kokouksessa 7.3.2023. Edelleen kunnanhallitus antaa hallintojohtajalle valtuudet julkaista korjattu pöytäkirja yleisessä tietoverkossa.

Tämä pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa.

Kokouskäsittely

Ennen tätä pykälää kokouksessa pidettiin tauko klo 12:07 -13:20.  Tauon aikana Juha Kallo, Lappia kuntayhtymän vs. johtaja esitteli kuntayhtymä Lappiaa vaihtoehtona TE-palvelu-uudistukseen yhteistoiminta-alueena. Lisäksi Veli-Matti Hettula, Tunturi-Lapin Kehitys ry esitteli Enontekiö-Muonio matkailun alueorganisaatioiden osakeyhtiömallia. 

Tauon jälkeen puheenjohtaja totesi, että paikalla ovat Jarno Viitasta lukuun ottamatta samat henkilöt kuin ennen taukoa.  

Jarno Viitanen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo 13:22 ennen päätöksentekoa.

Keskustelun kuluessa Elli-Maria Kultima ehdotti, että kunnanhallitus ei hyväksy esitettyä ehdotusta. Kultiman ehdotus raukesi kannattamattomana. 


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.