Kunnanhallitus, kokous 28.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Lisämääräraha varavoimakone Hetta (lisäpykälä)

ENODno-2024-134

Valmistelija

  • Marja-Riitta Aalto, hallintojohtaja, marja-riitta.aalto@enontekio.fi

Perustelut

Valmiuslaki (1552/2011)  edellyttää kunnilta kriittisen infran toimintakyvyn säilyttämistä poikkeusoloissa, mikä sisältää myös kiinteistöjen ylläpidon mahdollisessa suojaväistö tai väestönsiirtotilanteessa. Kuntien tulee myös varautua normaaliolojen häiriötilanteisiin siten että kriittinen infra pysyy mahdollisimman hyvin toimintakykyisenä.

Hetan keskustan alueen kriittisen infran sekä haavoittuvimmassa asemassa olevien henkilöiden/toimintojen varmistamiseksi varavoimakoneen hankinta on tarpeellista.

Enontekiön kunnanvaltuusto on vuoden 2024 talousarvion investointiosassa hyväksynyt 150 000 euron määrärahan valmiuteen ja varautumiseen. Varattu määräraha ei ole riittävä Hetan varavoimakoneen hankintaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Aalto, hallintojohtaja, marja-riitta.aalto@enontekio.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle 120 000 euroa määrärahan lisäämistä valmiuteen ja varautumiseen liittyvään varavoimakoneen hankintaan. Määräraha siirretään eläinlääkäritaloon varatusta investoinnista.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Tekninen johtaja esitteli asiaa ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Valtuusto

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.