Kunnanvaltuusto, kokous 22.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Valtuustoaloite/esitys Yli-Kyrön esikoululaisten kuljettamisesta Raattamaan

ENODno-2021-494

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Esko Rautiainen, vs.hallintojohtaja, esko.rautiainen@enontekio.fi

Perustelut

Ulla Keinovaara jätti 29.9.2021 valtuustoaloitteen kuuluen seuraavasti: "Esitän, että Yli-Kyrön oppilaat saisivat käydä Raattamassa esikoulun ja että koulukuljetus järjestetään, ottaen huomioon pitkä koulumatka Hettaan kun on kysymyksessä kuusi vuotias ja Raattamaan on vain viisi kilometrin matka.
Ulla Keinovaara"

 

Ehdotus

Esittelijä

Esko Rautiainen, vs.hallintojohtaja, esko.rautiainen@enontekio.fi

Kunnanhallitus toteaa, että Ulla Keinovaaran jättämä valtuustoaloite tullaan toteuttamaan kuluvana vuonna, koska valtuusto talousarviopäätöksellään varasi määrärahat kyseistä tarkoitusta varten.

Valtuustoaloite katsotaan loppuun käsitellyksi ja siitä annetaan tieto aloitteen tekijälle ja valtuustolle.

Päätös

Kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen yksimielisesti.

Perustelut

Ulla Keinovaara jätti 29.9.2021 valtuustoaloitteen kuuluen seuraavasti: "Esitän, että Yli- Kyrön oppilaat saisivat käydä Raattamassa esikoulun ja että koulukuljetus järjestetään, ottaen huomioon pitkä koulumatka Hettaan kun on kysymyksessä kuusi vuotias ja Raattamaan on vain viisi kilometrin matka. Ulla Keinovaara"

Ehdotus

Kunnanhallitus totesi 25.1.2022, että Ulla Keinovaaran jättämä valtuustoaloite tullaan toteuttamaan kuluvana vuonna, koska valtuusto talousarviopäätöksellään varasi määrärahat kyseistä tarkoitusta varten.

Kunnanhallitus antaa yllä olevan vastauksen kunnanvaltuustolle tiedoksi,​ sekä esittää valtuustolle,​ että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan. Aloite on loppuun käsitelty.

Kokouskäsittely

Sari Norrgård palasi kokoukseen klo 17:52 ennen tämän asian käsittelyä.

Tiedoksi

Aloitteen tekijä

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.