Kunnanvaltuusto, kokous 22.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Perustelut

Kunnan hallintosäännön 90.3 §:n mukaan kokouskutsu on toimitettava viimeistään 7 päivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle ja varavaltuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla.

Hallintosäännön 91 §:n mukaan esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä, kuitenkin vähintään 4 päivää ennen kokousta.

Valtuuston kokousta koskeva kuulutus on julkaistu 13.03.2023 ja toimitettu samana päivänä valtuutetuille, varavaltuutetuille, kunnanhallituksen jäsenille, kunnanjohtajalle ja laitettu kunnan verkkosivulle www.enontekio.fi kohtaan kunnan ilmoitukset.Esityslista on toimitettu valtuutetuille ja varavaltuutetuille 13.3.2023.

Kuntalain 103 §:n mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä (12 valtuutettua).

Puheenjohtaja toteaa, onko kokous laillisella tavalla kokoon kutsuttu ja jäsenmäärältään päätösvaltainen.

Päätös

Puheenjohtaja suoritti nimenhuudon ja totesi paikalla olevan 13 valtuutettua.  Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.