Kunnanhallitus, kokous 7.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Sivistysjohtajan viran täyttäminen

ENODno-2022-405

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Sivistysjohtajan virka on ollut haettavana 23.11 - 15.12.2022 välisen ajan. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry-palvelussa, TE-toimiston sivuilla, kunnan nettisivuilla, Enontekiön Sanomissa 30.11.2022 sekä Lapin kansan printtiversiossa 26.11.2022 sekä viikon ajan digitaalisena ilmoituksena lapinkansa.fi -verkkopalvelussa. 

Määräaikaan mennessä virkaa on hakenut 10 henkilöä.

Ehdotus

Esittelijä

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus valitsee haastateltavat.

Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto ja kunnanjohtaja.

Päätös

Kunnanhallitus päätti kutsua haastatteluun sivistysjohtajan virkaa hakeneista Virpi Labban, Anne-Maria Näkkäläjärven, Reijo Oksalan, Niko Aihion, Katja Hietasen ja Pirkko Keskitalon. 

Edelleen kunnanhalllitus päätti, että haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajisto ja kunnanjohtaja.

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Sivistysjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 10 hakijaa. Kunnanhallitus valitsi kokouksessaan 19.12.2022 hakijoiden joukosta viisi hakijaa haastatteluihin koulutuksen ja kokemuksen perusteella. Haastattelut järjestettiin 16.1.2022.

Kunnanhallituksen kokouksessaan 19.12.2022 (§ 343) valitsema haastatteluryhmä ei päässyt ehdotuksesta yksimielisyyteen. Kannatusta saivat ********* ja *********.

Ehdotus

Esittelijä

  • Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää, ketä se esittää valtuustolle sivistysjohtajaksi ja ketä esitetään valitun kieltäytymisen varalle.

Tämä pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että sivistysjohtajan virkaan valitaan *********. Edelleen kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valitun kieltäytymisen varalle sivistysjohtajaksi esitetään *********. 

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa. 

Eriävä mielipide

  • Elli-Maria Kultima
    Esitykseni henkilöiden laittamista soveltuvuustesteihin ei saanut kannatusta. Jätän asiasta eriävän mielipiteen.

Kokouskäsittely

Ennen tämän pykälän käsittelyä pidettiin tauko 15:56-:16:16. Tauon jälkeen puheenjohtaja totesi, että paikalla ovat samat henkilöt kuin ennen taukoa.

Elli-Maria Kultima esitti, että Anne-Maria Näkkäläjärvi ja Reijo Oksala laitetaan soveltuvuusarviointiin. Esitystä ei kannatettu.

Jarno Viitanen esitti Anne-Maria Näkkäläjärveä, Janne Näkkäläjärvi kannatti esitystä. 

Puheenjohtaja totesi, että koska keskustelussa on tehty vain yksi kannatettu esitys, se jää kunnanhallituksen päätökseksi.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.