Kunnanhallitus, kokous 21.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 55 Kunnanhallituksen jäsenten ja valtuuston puheenjohtajiston esille ottamat asiat

Perustelut

Kunnanhallituksen jäsenet ja valtuuston puheenjohtajisto voivat keskustella kunnanjohtajan kanssa ajankohtaisista asioista.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Tytti Valkeapää kysyi, mihin hävisivät Karesuvannon koulun kerhorahat? Hallintojohtaja kertoi, että koulun kerhotoiminnalle ei ole talousarviossa varattu määrärahoja. Kyseessä on todennäköisesi virhe. Asia selvitetään. 

Outi Kurkela kertoi, että valtuuston puheenjohtajat ovat suunnitelleet suljettua seminaaria valtuutettujen kesken kunnan tilanteesta ja tulevaisuudesta sekä kuntastrategiastasta; miten mennään, mikä on tärkeää, mikä voidaan siirtää (esim. investoinnit ja niiden tärkeysjärjestys).

Elli-Maria Kultima kertoi, että KIlpisjärvellä Skierrikujan alueella tehtiin kaavamuutos muutama vuosi sitten, jolloin yritystonttialue muutettiin kaavamuutoksella omakotialueeksi. Alueelle saatiin 4 (neljä) erillistä tonttia. Tontit jaettiin arvan perusteella. Nyt yhdelle OMAKOTITONTILLE ollaan hyväksymässä rakennettavaksi neljä erillistä mökkiä. Onko tarkoituksen mukaista antaa lupaa ko. rakennuksille, koska kylässä on ollut asunto-/tonttipula ja tälläinen rakentaminen vääristää alueelle tehtyä kaavamuutosta.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.