Kunnanhallitus, kokous 24.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Yritys- ja kehittämisasiantuntijan viran täyttäminen/ haastateltavien valinta

ENODno-2022-407

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Yritys- ja kehittämisasiantuntijan virka on ollut haettavana 23.11 - 15.12.2022 välisen ajan. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry-palvelussa, TE-toimiston sivuilla, kunnan nettisivuilla, Enontekiön Sanomissa sekä Lapin kansan printtiversiossa 26.11.2022 sekä viikon ajan digitaalisena ilmoituksena lapinkansa.fi -verkkopalvelussa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja monipuolinen yritys- ja elinkeinotoiminnan asiantuntemus. Valittavalta edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä pitkäjänteiseen kehittämiseen, erinomaista suomen- ja englanninkielen taitoa. Ruotsin ja / tai norjankielen taito katsotaan eduksi virassa. Saamenkielen taito katsotaan erityiseksi ansioksi.

Määräaikaan mennessä yritys- ja kehittämisasiantuntijan virkaa on hakenut 7 henkilöä. Hakijoiden joukossa oli 3 muodollisesti kelpoisuusvaatimukset täyttävää hakijaa, mutta hakijoiden yritys- ja elinkeinotoiminnan asiantuntemusta ei voida pitää monipuolisena.

Lain kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta (304/2003) 4 §:n 2 momentin mukaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta, uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä. Uutta hakumenettelyä koskevassa ilmoituksessa on mainittava, otetaanko aikaisemmat hakemukset huomioon.Virka voidaan julistaa uudelleen haettavaksi, jos kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita ei ole tai hakijoita on vain muutama tai jos muuten katsotaan tarpeelliseksi saada uusia hakijoita.

Hallintosäännön 39 §:n mukaan viran tai virkasuhteen julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Hallintosäännön 40 §:n mukaan kunnanhallitus valitsee muut toimialajohtajat ja toimialojen vastaavat.

Viran hakuaikaa on perusteltua jatkaa 13.1.2023 saakka, sillä yritys- ja kehittämisasiantuntija tulee vastaamaan Enontekiön kunnan elinkeinojen kehittämisen palveluista. Tehtävän merkityksellisyys  huomioiden virkaan on ollut vain vähän kelpoisuusvaatimukset täyttäviä hakijoita, jotta päätös virkaan esitettävästä voitaisiin tehdä riittävän harkitusti.

Päätös annetaan tiedoksi virkaa hakeneille. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Ehdotus

Esittelijä

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Esittelijän muutettu päätösehdotus

Kunnanhallitus päättää jatkaa yritys- ja kehittämisasiantuntijan viran hakuaikaa 13.1.2023 klo 20 asti. Edelleen kunnanhallitus päättää, että virkaan 15.12.2022 klo 20 mennessä tulleet hakemukset otetaan huomioon.

Päätös

Muutosehdotuksen mukaan.

 

Kokouskäsittely

Jarmo Näkkäläjärvi oli poistuneena tämän pykälän käsittelyn aikana klo 12:31-12:34

Valmistelija

  • Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Yritys- ja kehittämisasiantuntijan viran hakuaikaa jatkettiin kunnanhallituksen päätöksellä (19.12.2022 § 341) 13.1.2023 klo 20 saakka siten, että aiemmat hakemukset otetaan virantäytössä huomioon.

Viran hakuaika päättyi 13.1.2023 ja siihen mennessä virkaan tuli 14 hakemusta. Yksi hakijoista perui hakemuksensa virkaan sähköpostilla 9.1.2023.

Kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan hakijoiden ansiovertailun ja valitsee haastatteluihin kutsuttavat henkilöt.

Ehdotus

Esittelijä

  • Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Muutettu päätösehdotus

Kunnanhallitus päättää kutsua haastatteluun yritys- ja kehittämisasiantuntijan virkaa hakeneista *********, *********, ********* ja *********

Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallituksen puheenjohtajisto, valtuuston puheenjohtajisto ja kunnanjohtaja.

Päätös

Muutosehdotuksen mukaan.

Tiedoksi

Haastatteluun valitut

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.