Kunnanhallitus, kokous 21.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 312 Kokonaispalkan tarkastaminen/ hallintojohtaja

ENODno-2023-377

Valmistelija

  • Petri Härkönen, kunnanjohtaja, petri.harkonen@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Päätösehdotus perustuu seuraaviin seikkoihin:

1. Työn vaativuus ja vastuu:
Päätös perustuu johtoryhmän jäsenten tehtävien vaativuuden arviointiin ja vastuullisuuteen. Yhtenäistämällä palkkoja työn vaativuuden mukaan varmistetaan, että kaikki johtoryhmän jäsenet saavat oikeudenmukaisen korvauksen tehtävistään.

2. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus:
Palkkojen yhtenäistäminen heijastaa sitoutumista oikeudenmukaisuuteen ja tasapuolisuuteen organisaatiossa. Kaikki johtoryhmän jäsenet osallistuvat organisaation menestykseen, ja yhtenäistetyt palkat tukevat tiimityötä.

3. Henkilöstön motivointi:
Yhtenäiset palkat lisäävät henkilöstön motivointia ja sitoutumista, kun kaikki johtoryhmän jäsenet kokevat saavansa oikeudenmukaisen korvauksen panoksestaan kunnan menestykseen.

4. Kilpailukyvyn säilyttäminen:
Palkkojen yhtenäistämisellä halutaan säilyttää Enontekiön kilpailukyky työnantajana. Varmistamalla, että johtoryhmän jäsenten palkat ovat kilpailukykyisiä suhteessa vastaaviin tehtäviin muiden organisaatioiden kanssa, voidaan houkutella ja säilyttää korkeatasoista osaamista.

5. Selkeä palkkauspolitiikka:
Päätös mahdollistaa selkeään palkkauspolitiikkan, joka pyrkii ottamaan huomioon tehtävien vaativuuden ja vastuun. Tämä on osa organisaation strategista suunnittelua ja resurssien hallintaa.

6. Henkilöstön kehittäminen:
Yhtenäistetyillä palkoilla tuetaan johtoryhmän henkilöstön kehittymistä ja kouluttautumista, kun kaikilla johtoryhmän jäsenillä on samanlainen kannustin panostaa osaamisensa kehittämiseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Härkönen, kunnanjohtaja, petri.harkonen@enontekio.fi

Hallintojohtajan kokonaispalkka on 1.1.2024 alkaen 5700 euroa kuukaudessa.

Kokonaispalkka sisältää kaikki palkanosat, kuten henkilökohtaisen lisän ja työkokemuslisän sekä muut erillistehtävistä maksettavaksi päätetyt korvaukset. Kokonaispalkkajärjestelmän piirissä olevien henkilöiden palvelussuhteen ehtoihin sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES). Kokonaispalkkajärjestelmän piirissä olevissa tehtävissä sovelletaan myös ns. kokonaistyöaikaa. Kokonaistyöaika tarkoittaa virka- ja työehtosopimusten määräysten osalta sitä, että johtavassa ja itsenäisessä asemassa olevalle henkilöille ei makseta sopimusten mukaisia työaikakorvauksia (KVTES 2022-2025 III luku 21 §, 2 mom). Johtavassa asemassa olevalla henkilöllä on taustatyöaikana kunnallisten virka- ja työehtosopimusten mukainen työaika, jota voi seurata työaikajärjestelmissä henkilön niin halutessa. Päivittäinen ja viikoittainen työaika voi joustaa työtehtävien ja henkilön omien tarpeiden mukaan.

Päätös

Palautetaan yksimielisesti valmisteluun.

Esteellisyys

  • Jarmo Näkkäläjärvi, Marja-Riitta Aalto

Tiedoksi

hallintojohtaja, palkkahallinto

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.