Kunnanhallitus, kokous 21.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 311 Kokonaispalkan vahvistaminen, ma. rakennuttamispäällikkö

ENODno-2023-353

Valmistelija

  • Petri Härkönen, kunnanjohtaja, petri.harkonen@enontekio.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on päättänyt 3.10.2023 §226 muuttaa työpäällikön viran määräaikaisesti 1.11.2023-31.12.2025 rakennuttamispäällikön viraksi. Rakennuttamispäällikkö toimii suoraan kunnanjohtajan alaisuudessa.

Rakennuttamispäällikkö toimii esittelijänä tehtäväalueelleen kuuluvissa asioissa ja toimii teknisen johtajan sijaisena.

Päätösehdotus perustuu seuraaviin seikkoihin:

1. Työn vaativuus ja vastuu:
Päätös perustuu johtoryhmän jäsenten tehtävien vaativuuden arviointiin ja vastuullisuuteen. Yhtenäistämällä palkkoja työn vaativuuden mukaan varmistetaan, että kaikki johtoryhmän jäsenet saavat oikeudenmukaisen korvauksen tehtävistään.

2. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus:
Palkkojen yhtenäistäminen heijastaa sitoutumista oikeudenmukaisuuteen ja tasapuolisuuteen organisaatiossa. Kaikki johtoryhmän jäsenet osallistuvat organisaation menestykseen, ja yhtenäistetyt palkat tukevat tiimityötä.

3. Henkilöstön motivointi:
Yhtenäiset palkat lisäävät henkilöstön motivointia ja sitoutumista, kun kaikki johtoryhmän jäsenet kokevat saavansa oikeudenmukaisen korvauksen panoksestaan kunnan menestykseen.

4. Kilpailukyvyn säilyttäminen:
Palkkojen yhtenäistämisellä halutaan säilyttää Enontekiön kilpailukyky työnantajana. Varmistamalla, että johtoryhmän jäsenten palkat ovat kilpailukykyisiä suhteessa vastaaviin tehtäviin muiden organisaatioiden kanssa, voidaan houkutella ja säilyttää korkeatasoista osaamista.

5. Selkeä palkkauspolitiikka:
Päätös mahdollistaa selkeään palkkauspolitiikkan, joka pyrkii ottamaan huomioon tehtävien vaativuuden ja vastuun. Tämä on osa organisaation strategista suunnittelua ja resurssien hallintaa.

6. Henkilöstön kehittäminen:
Yhtenäistetyillä palkoilla tuetaan johtoryhmän henkilöstön kehittymistä ja kouluttautumista, kun kaikilla johtoryhmän jäsenillä on samanlainen kannustin panostaa osaamisensa kehittämiseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Härkönen, kunnanjohtaja, petri.harkonen@enontekio.fi

Rakennuttamispäällikön määräaikainen kokonaispalkka ajalla 1.11.2023- 31.12.2025  on 5500 euroa kuukaudessa.

Kokonaispalkka sisältää kaikki palkanosat, kuten henkilökohtaisen lisän ja työkokemuslisän sekä muut erillistehtävistä maksettavaksi päätetyt korvaukset. Kokonaispalkkajärjestelmän piirissä olevien henkilöiden palvelussuhteen ehtoihin sovelletaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES). Kokonaispalkkajärjestelmän piirissä olevissa tehtävissä sovelletaan myös ns. kokonaistyöaikaa. Kokonaistyöaika tarkoittaa virka- ja työehtosopimusten määräysten osalta sitä, että johtavassa ja itsenäisessä asemassa olevalle henkilöille ei makseta sopimusten mukaisia työaikakorvauksia (KVTES 2022-2025 III luku 21 §, 2 mom). Johtavassa asemassa olevalla henkilöllä on taustatyöaikana kunnallisten virka- ja työehtosopimusten mukainen työaika, jota voi seurata työaikajärjestelmissä henkilön niin halutessa. Päivittäinen ja viikoittainen työaika voi joustaa työtehtävien ja henkilön omien tarpeiden mukaan.

Päätös

Palautetaan yksimielisesti valmisteluun.

Esteellisyys

  • Jarmo Näkkäläjärvi, Marja-Riitta Aalto

Tiedoksi

Rakennuttamispäällikkö, palkkahallinto

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.