Kunnanhallitus, kokous 30.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 146 Kunnanjohtajan rekrytointi

ENODno-2023-122

Aikaisempi käsittely

Perustelut

-

Ehdotus

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle

  1. että kunnanjohtajan virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana ​​​​​​ja siinä käytetään 6 kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on toimitettava kunnanhallitukselle hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan,
  2. että kunnanjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, kunnallishallinnon ja -talouden tuntemus sekä käytännön kokemus johtamisesta.Lisäksi virantäytössä arvostetaan perehtyneisyyttä elinvoima-asioihin, yhteistyökykyä sekä hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja. Erinomaisen suomen kielen lisäksi englannin kielen taito tulee olla riittävällä tasolla. Saamen kielen taito katsotaan hakijalle erityiseksi ansioksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa.

Esteellisyys

Birgitta Eira

Kokouskäsittely

Birgitta Eira ilmoitti esteellisyytensä tämän pykälän käsittelyyn (hallintolaki 28.1 § kohta 3) ja poistui paikaltaan asian käsittelyn ajaksi. Birgitta Eiran tilalle tämän pykälän käsittelyyn osallistui Vihreiden 2. varavaltuutettu Juha Pirskanen. 

Jarmo Näkkäläjärven ehdotuksesta valtuusto päätti yksimielisesti, että pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Kunnanjohtajan virka on ollut haettavana 9.5. - 29.5.2023 välisen ajan. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry-palvelussa, TE-toimiston sivuilla, kunnan nettisivuilla ja Oikotie.fi palvelussa. Lisäksi ilmoitus on ollut Enontekiön Sanomissa ja IS-nostona ajalla 15.5.-21.5. ja Sanoma-nostona 22.5.-28.5.2023.

Kunnanjohtajan virkaan tuli 12 hakemusta hakuajan aikana. Yhtään suostumusta virkaan ei saapunut.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallitus valitsee haastatteluihin kutsuttavat. Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto sekä vt. kunnanjohtaja.

Päätös

Kunnanhallitus valitsi haastatteluihin kutsuttavaksi seuraavat viisi hakijaa: *********, *********, *********, ********* ja *********. Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto sekä vt. kunnanjohtaja.

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.