Kunnanhallitus, kokous 30.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 148 Yhteistoimintaneuvottelujen käynnistäminen liittyen TE2024-uudistukseen

ENODno-2023-183

Valmistelija

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Selostus

Kuntien on käynnistettävä yhteistoimintaneuvottelut ennen kuin ne tekevät päätöksiä siitä, millä tavoin ne tulevat järjestämään työllisyyspalvelut TE-uudistuksessa. TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille vuoden 2025 alussa, joten työllisyysalueiden valmistelu pitää aloittaa kunnissa mahdollisimman pian. Alueisiin liittyvät suunnitelmat on esitettävä ministeriölle lokakuun loppuun mennessä.

Kuntien aloittaessa uudistukseen liittyvän työllisyysalueen valmistelun, on mahdollisimman pian käynnistettävä myös henkilöstön kanssa käytävät yhteistoimintaneuvottelut.  Yhteistoimintamenettely on saatettava päätökseen ennen kunnallisten toimielimien päätöksiä työllisyysalueen muodostamisesta.

Yhteistoimintamenettelyssä käsiteltäviä asioita ovat työllisyysalueen muodostamisen perusteet, erilaiset vaihtoehdot työllisyyspalveluiden järjestämiselle sekä niiden vaikutukset henkilöstöön. Yhteistoimintaneuvottelussa on neuvoteltava valmisteilla olevan toimenpiteen perusteista, vaikutuksista ja vaihtoehdoista. Vaikka uudistus ei aiheuta henkilöstön vähennyksiä, voi se vaikuttaa kunnan henkilöstön tehtävänkuviin. Hallituksen hyväksyessä yhteistoimintaneuvottelujen aloituksen, aloitetaan aiheeseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää käynnistää TE2024 uudistukseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.