Kunnanvaltuusto, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Valtuustoaloitteet

Perustelut

Kunnan hallintosääntö 120 §

”Valtuutettujen aloitteet Kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen valtuustoryhmällä ja valtuutetulla on oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevissa asioissa. Aloite annetaan puheenjohtajalle.

Aloite on sitä enempää käsittelemättä lähetettävä kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi päättää, että aloitteessa tarkoitetun asian valmistelusta käydään lähetekeskustelu.

Kunnanhallituksen on vuosittain kesäkuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kunnanhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.”

Päätös

Valtuusto lähettää aloitteet kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Kokouskäsittely

Elli-Maria Kultima teki kaksi valtuustoaloitetta:

1. Kunnan uusissa rakennuksissa on ilmennyt selkeitä ongelmia sisäilman kanssa. Esitän, että kunnan uusissa rakennuksissa käytettäisiin tarvittaessa ammattilaista tarkistamaan ilmastoinnit.

2. Enontekiön kunnan eri kylissä on asuntopula. Kilpisjärvellä kunnan omistama asunto on ollut tyhjillään 2022 kesäkuun alusta, asunto odottaa remonttia. Kunnan työntekijä on kesästä saakka odottanut saavansa asunnon. Hän kulkee tällä hetkellä päivittäin Skibottenista ja asunnottomuudesta johtuen edelleen maksaa veronsa naapurikuntaan.


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.