Kunnanvaltuusto, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Perustelut

Valtuuston kokousta koskeva kuulutus on julkaistu 8.2.2023 ja toimitettu samana päivänä valtuutetuille, kunnanhallituksen jäsenille, kunnanjohtajalle ja laitettu kunnan verkkosivulle www.enontekio.fi kohtaan kunnan ilmoitukset.

Kuntalain 103 §:n mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä (12 valtuutettua).

Puheenjohtaja toteaa, onko kokous laillisella tavalla kokoon kutsuttu ja jäsenmäärältään päätösvaltainen.

Päätös

Puheenjohtaja suoritti nimenhuudon ja totesi paikalla olevan 12 valtuutettua ja 3 varavaltuutettua.  Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouskäsittely

Merkittiin, että seuraavat valtuutetut ovat ilmoittaneet olevansa estyneitä saapumasta tähän kunnanvaltuuston kokoukseen, minkä johdosta paikalle on kutsuttu varavaltuutetut:

Helinä Hautamäki, paikalle kutsuttuna Kokoomuksen 1. varavaltuutettu Heikki Järvistö.

Janne Laakkonen, Kokoomuksen 2. varavaltuutettu Daniela Huber ja 3. varavaltuutettu Taru Mäkitalo olivat estyneitä saapumaan kokoukseen. Paikka jäi tyhjäksi.

Juha-Pekka Mäntyvaara, Keskustan 1. varavaltuutettu Seppo Alatörmänen, 2. varavaltuutettu Kalevi Keskitalo ja 3. varavaltuutettu Unto Kultima olivat estyneitä saapumaan kokoukseen. Paikka jäi tyhjäksi.

Jarno Viitanen, paikalla kutsuttuna Yhteislista Enontekiöläisten äänen 2. varavaltuutettu Ville Syväjärvi. Yhteislista Enontekiöläisten äänen 1. varavaltuutettu Sirpa-Liisa oli ilmoittaut olevansa estynyt saapumaan kokoukseen. 

Kari-Pekka Stoor, PS 2. varavaltuutettu Marko Keskitalo. PS 1. varavaltuutettu Emilia Lyttinen oli ilmoittaut olevansa estynyt saapumaan kokoukseen. 


Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.