Kunnanhallitus, kokous 18.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 135 Kunnanhallituksen jäsenten ja valtuuston puheenjohtajiston esille ottamat asiat

Perustelut

Kunnanhallituksen jäsenet ja valtuuston puheenjohtajisto voivat keskustella kunnanjohtajan kanssa ajankohtaisista asioista.

Ehdotus

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Ennen tämän asian käsittelyä kokouksessa pidettiin tauko klo 16:00-16:16. Tauon jälkeen puheenjohtaja totesi paikalla olevan samat henkilöt kuin ennen taukoa.

Elli-Maria Kultima osallistui kuntapuheenjohtajapäiville Kuopiossa 13.-14.6.2024. Tänä vuonna teemoina olivat turvallisuus, johtaminen ja yhteistyöEnontekiön saama Kevan rahoitus oli saanut positiivista palautetta.

Elli-Maria Kultima kertoi, että Kilpisjärven Saana-Veikot ovat tuoneet esille valaistun ladun kunnon. Osa valopylväistä on kaatumassa, päällyste ohentunut, osa sähköjohdoista tullut esille. Vt. kunnanjohtaja välittää asian tiedoksi tekniselle johtajalle.

Lisäksi Kultima tiedusteli, onko hallituksen/ valtuuston jäsenillä mahdollisuuta käydä tutustumassa tulevaan Luppokotiin. Vt. kunnanjohtaja kertoi, että valtuusto pääsee tutustumaan Luppokotiin syyskuun valtuuston kokouksen yhteydessä.

Jarmo Näkkäläjärvi pyysi kuntaa huomioimaan tulevissa kaavamuutosehdotuksissa, että kunta tuo esille vapaana olevia samaan kaavamerkintään kuuluvia alueita kaavamuutosta hakeville, ja siten yrittää tukea alueen kaavanmukaista rakentumista. 

Jarmo Näkkäläjärvi kiitti Karesuvannon monitoimitalon rakennuttamistoimikuntaa ja toivotti menestyksellistä toimintaa hankkeen osalta. Toimikunnan puheenjohtajana alkaa toimimaan uusi valtuustonpuheenjohtaja Sari Norrgård.

Tiedoksi

Tekninen johtaja, maankäyttöinsinööri

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.