Hyvinvointilautakunta, kokous 23.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Edustajan nimeäminen De! 2 - Saamenkielisen nuorisotyön kehittäminen saamelaisalueen kunnissa -ohjausryhmään

ENODno-2024-115

Valmistelija

  • Sarita Helttunen, vt. sivistysjohtaja, sarita.helttunen@enontekio.fi

Perustelut

Hyvinvointilautakunta on tehnyt päätöksen kokouksessaan 9.11.2023 § 97 osallistua De! 2 -​ Saamenkielinen nuorisotyön kehittäminen saamelaisalueen kunnissa- hankkeeseen.

Lapin aluehallintovirasto on myöntänyt Saamelaiskäräjien nuorisoneuvostolle 46 500 euron avustuksen nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehittämiseen vuodelle 2024. Hankkeessa kunnan omavastuu on 758,05 euroa vuonna 2024.

Enontekiön, Inarin, Utsjoen ja Sodankylän kunnat sekä Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Nuorisokeskus Vasatokka ovat hankkeen yhteistyökumppanit. Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto on perustanut kokouksessaan 7.3.2024 (1/2024, 14 §) hankkeelle ohjausryhmän hankesuunnitelman mukaisesti ja pyytää Saamelaisalueen kuntia, Saamelaisalueen koulutuskeskusta ja Vasatokkaa nimeämään edustajat (jäsen ja varajäsen) hankkeen ohjausryhmään. Nuorisoneuvosto on nimennyt 1/24 kokouksessa omat edustajansa hankkeen ohjausryhmään.

Ehdotus

Esittelijä

  • Sarita Helttunen, vt. sivistysjohtaja, sarita.helttunen@enontekio.fi

Esitän, että De! 2 -​ Saamenkielinen nuorisotyön kehittäminen saamelaisalueen kunnissa- hankkeeseen nimetään ohjausryhmän varsinaiseksi jäseneksi saamenkielinen nuorisotyöntekijä Mari Syväjärvi ja varajäseneksi nuorisotyöntekijä Miika Saukkonen.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tiedoksi

Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto, nuorisotyöntekijät