Kunnanvaltuusto, kokous 6.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Lausunto tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2022

ENODno-2023-207

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Tark.ltk 21.4.2023 § 21

Ehdotus: Aloitetaan arviointikertomuksen 2022 laadinta.

Tilikauden 2022 arvioinnin painopistealueena ovat kunnanhallitus ja hyvinvointilautakunnan asiat.

Päätös: Keskusteltiin arviointikertomuksen laadinnasta ja työnjaosta.
Päätettiin, että jäsenet toimittavat arviointikertomustekstit sihteerille 13.5 mennessä.

Tark.ltk 16.5.2023 § 29

Ehdotus: Tarkastuslautakunta valmistelee vuoden 2022 arviointikertomuksen ja allekirjoittaa sen valmistuttua. Tarkastuslautakunta pyytää kunnanhallitukselta vastineen arviointikertomukseen 31.8.2023 mennessä.

Päätös: Päätettiin esityksen mukaisesti.

Tiedoksi:  Valtuusto ja kunnanhallitus

Ehdotus

Tarkastuslautakunta on valmistellut vuoden 2022 arviointikertomuksen ja allekirjoittanyt sen valmistuttua. Tarkastuslautakunta on jättänyt arviointikertomuksen valtuuston toimeenpantavaksi. Tarkastuslautakunta pyytää kunnanhallitukselta vastineen arviointikertomukseen 31.8.2023 mennessä.

Päätös

Valtuusto merkitsi arviontikertomuksen tiedoksi.

Kokouskäsittely

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Janne Laakkonen esitteli arviointikertomuksen klo 19.39-19:53 etäyhteyden välityksellä.

Valmistelija

Marja-Riitta Lukkari, hallintojohtaja, marja-riitta.lukkari@enontekio.fi

Perustelut

Kuntalain 121.6 §:n mukaan kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin tarkastuslautakunnan arviointikertomus antaa aihetta.

Ehdotus

Esittelijä

Petri Härkönen, kunnanjohtaja, petri.harkonen@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää antaa liitteen mukaisen lausunnon tarkastuslautakunnan arviointikertomuksiin vuodelta 2022 ja viedä lausunnon kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Perustelut

Kuntalain 121.6 §:n mukaan kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteistä,​ joihin tarkastuslautakunnan arviointikertomus antaa aihetta.

Ehdotus

Kunnanhallitus antoi liitteen mukaisen lausunnon tarkastuslautakunnan arviointikertomuksiin vuodelta 2022 ja vie lausunnon kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Esteellisyys

  • Birgitta Eira

Kokouskäsittely

Birgitta Eira ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Birgitta Eira on toiminut Enontekiön kunnan vt. kunnanjohtajana vuonna 2022.

Tiedoksi

Kirjanpitäjä

Muutoksenhaku

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 §:n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.