Kunnanvaltuusto, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 KL -tonttien hinnoittelu, Hetan asemakaavan kortteli 3

ENODno-2023-42

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kai Takkunen, maankäyttöinsinööri, kai.takkunen@enontekio.fi

Perustelut

Hetan asemakaavan korttelissa 3 on vapautunut vanhojen koulurakennusten purkamisen ja nuorisotila Kiepin käyttökiellon myötä tilaa liike- ja hotellirakentamiselle. Korttelissa on kolme asemakaavan mukaista ohjeellista rakennuspaikkaa. Kunta omistaa rakennuspaikat lukuunottamatta noin 600 m2:n suuruista aluetta kalasataman ympärillä.

Tonttien tiedot:

Rakennuspaikka 3/1: kaavamerkintä KL, pinta-ala 9798 m², kerrosluku II, rakennusoikeus 5000 k-m² (tontilla Kieppi, kunnan varasto ja autotalli)

Rakennuspaikka 3/3: kaavamerkintä KL-1, pinta-ala 5787 m², kerrosluku ½k III, rakennusoikeus 8000 k-m² (tontilla kalasatama ja varastokoppeja)

Rakennuspaikka 3/4: kaavamerkintä KL, pinta-ala 2708 m², kerrosluku II u½, rakennusoikeus 1000 k-m² (tontilla kunnan varasto)

Kaavamerkintöjen selitys:

KL = Liikerakennusten korttelialue; Alueelle saa sijoittaa enintään 2000 kerrosneliömetrin suuruisen päivittäistavarakaupan yksikön.

KL-1 = Hotellirakennusten korttelialue; Alueelle saa rakentaa myös lomahuoneistoja sekä pääkäyttötarkoitusta palvelevia asuin- ja toimistotiloja. Alueen kerrosalasta saa käyttää enintään 10% pääkäyttötarkoitusta palvelevia asuin- ja toimistotiloja varten.

Enontekiön kunta on teettänyt vuonna 2020 lyhyen markkinakatsauksen erityyppisten tonttien hintatasosta Pohjois-Lapissa. Katsauksessa todetaan Hetan KL -tonttien osalta, että niiden markkinaehtoinen hinnoittelu on karkeasti noin 50 (-100) euroa/k-m². Tämän perusteella liike- ja hotellitonttien myyntihinnaksi Hetan asemakaavan korttelissa 3 esitetään 60 euroa/k-m² eli 300.000,00 euroa (KL, 3/1), 480.000,00 euroa (KL-1, 3/3) ja 60.000,00 euroa (KL, 3/4).

Tonttien luovutusmuotona on myynti tai vuokraus. Elinkustannusindeksiin sidottu perusvuokra on 6 % kauppahinnasta. Tonteilla on rakentamisvelvoite.

Ehdotus

Esittelijä

Samuli Mikkola, kunnanjohtaja, samuli.mikkola@enontekio.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Hetan asemakaavan korttelin 3 liike- ja hotellirakennusten korttelialueella (kaavamerkinnät KL ja KL-1) olevat rakennuspaikat myydään hintaan 60 euroa/k-m².

Tämä pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Ehdotuksen mukaan. 

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa.

Kokouskäsittely

Ennen päätöksentekoa kunnanhallitus kuuli maankäyttöinsinööri Kai Takkusta asiasta.

Perustelut

-

Ehdotus

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle,​ että Hetan asemakaavan korttelin 3 liike-​ ja hotellirakennusten korttelialueella (kaavamerkinnät KL ja KL-​1) olevat rakennuspaikat myydään hintaan 60 euroa/k-​m².

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tämä pykälä tarkastettiin kokouksessa.

Kokouskäsittely

Ennen päätöksentekoa maankäyttöinsinööri Kai Takkunen esitteli asian kunnanvaltuustolle.

Tiedoksi

Maankäyttöinsinööri, tekninen johtaja

Liitteet

Oheismateriaali