§ 1 Lisätehtävistä maksettava korvaus/toimisto- ja tapahtumasihteeri

Lataa 

ENODno-2024-92

Päätöspäivämäärä

26.2.2024

Päätöksen tekijä

Kunnanjohtaja

Päätöksen peruste

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen, KVTES II luvun 9 § 1 mom. kohdan lisätehtävä ja -vastuu mukaisesti viranhaltijalle tai työntekijälle voidaan määrätä hänen tavanomaisten tehtäviensä lisäksi lisätehtäviä ja -vastuita, mikä osaltaan vaikuttaa tehtävien vaativuuteen ja sitä kautta tehtäväkohtaisen palkan määrään.

Mikäli lisätehtävä tai -vastuu on määräaikainen, voidaan tästä aiheutuva tehtäväkohtaisen palkan korotustarve tarvittaessa määritellä määräaikaisena korotuksena (10 §:ssä ovat määräykset olennaisen tehtävämuutoksen vaikutuksesta tehtäväkohtaiseen palkkaan). Esimerkkinä tällaisista lisätehtävistä ja vastuista voidaan mainita jonkin yksikön tai vastuualueen määräaikainen päällikkyys, jonkin yksikön tai ryhmän vetovastuu, johtajan tai esimiehen varamiehenä toimiminen tai vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta, jota muilla samaan palkkahinnoittelukohtaan kuuluvilla ei ole.

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen II luvun 10 § 1 mom. mukaan olennainen muutos tehtävissä on kyseessä, jos viranhaltijan/työntekijän tehtävien vaativuus olennaisesti muuttuu vähintään kahden viikon ajaksi toiseen virkaan tai tehtävään siirtymisen tai tehtävien uudelleenjärjestelyn vuoksi, tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan, jos se ei vastaa muuttuneita tehtäviä. Tehtäväkohtaisen palkan tarkistamisajankohta on tehtävien muutosajankohdasta lukien, jos uusi tehtäväkohtainen palkka on korkeampi.

Toimisto- ja tapahtumasihteerin tehtävään on lisätty osavastuita seuraavista yritys- ja kehittämisasiantuntijan tehtäväkokonaisuuksista: elinvoiman ja kehittämisen toimialaan liittyvien asioiden valmistelu elinvoimalautakuntaan sekä toimialan talouden suunnittelu ja seuranta. Toimisto- ja tapahtumasihteerin tehtävän vaativuuden arvioinnissa ei ole huomioitu edellä mainittuja lisätehtäviä. Kyseessä on määräaikainen lisätehtävä, josta maksettavan korvauksen suuruus voidaan arvioida olevan 250 euroa kuukaudessa 24.10.2023 lukien.

Kyseisessä yritys- ja kehittämisasiantuntijan osasijaisuudessa hoidetaan vaativimpia tehtäviä, jolloin tehtävien vaativuudenarviointijärjestelmän sekä kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen perusteella lisätehtävistä voidaan maksaa korvaus.

Kuvaus

Yritys- ja kehittämisasiantuntijan virkasuhde on päättynyt 23.10.2023 eikä virkaa ole laitettu avoimeksi. Toimisto- ja tapahtumasihteeri *********hoitaa osaa yritys- ja kehittämisasiantujan tehtävistä.

Päätös

Päätän, että toimisto- ja tapahtumasihteeri ********* maksetaan 250 euroa kuukaudessa 24.10.2023 lukien siihen saakka, kunnes lisätehtävien hoitaminen päättyy.

Allekirjoitus

Petri Härkönen, kunnanjohtaja

Organisaatiotieto

Enontekiön kunta