Elinvoimalautakunta, kokous 26.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Hetta Hiihtomaan aukioloaika kaudella 2023-2024

ENODno-2023-284

Valmistelija

  • Antti Starck, Yritys- ja kehittämisasiantuntija, antti.starck@enontekio.fi

Perustelut

Hetta Hiihtomaan laskettelurinteet ovat olleet avoinna keväällä 2023 lauantaista 11.3. alkaen. Kevään viimeinen aukiolopäivä on ollut 19.4.2023, kun kevätaurinko sulatti rinteet. Rinteet ovat olleet auki seuraavasti: ke-pe klo 13:30-18, la-su klo 12-18. Jotta aukiolo sujuisi jouhevasti, tarvitaan työvuoroon kolme henkilöä: hissin hoitaja, kahvilamyyjä sekä välineiden vuokraaja. Täällä kokoonpanolla kuluiksi muodostuu arviolta 10 000 €/kk. Koulut pitävät valtakunnallisesti talvilomia porrastetusti kolmen viikon jaksolla helmi- maaliskuussa viikot 8-10. Koska voi olettaa talvilomien aikana olevan rinteille eniten tarvetta ja sääolojen suosivan, kannattaa pyrkiä rinteet pitämään auki talvilomien ajan helmikuun alusta huhtikuun loppuun.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Härkönen, kunnanjohtaja, petri.harkonen@enontekio.fi

Elinvoimalautakunta päättää, että Hetta Hiihtomaa pidetään vuonna 2024 auki helmikuun alusta huhtikuun loppuun viikonpäivittäin ke-pe klo 13:30-18, la-su klo 12-18.

Päätös

Elinvoimalautakunta päätti Daniela Huberin ehdotuksen mukaan, että Hetta Hiihtomaa avataan joulukuun alusta ja on auki joululomien loppuun asti. Tämän jälkeen voidaan tarpeen mukaan sulkea rinne tammikuun loppuun asti ja avataan uudestaan helmikuun alusta ja suljetaan huhtikuun lopussa.

Kokouskäsittely

Daniela Huber teki esityksen, että Hetta Hiihtomaa avataan joulukuun alusta ja on auki joululomien loppuun asti. Tämän jälkeen voidaan tarpeen mukaan sulkea rinne tammikuun loppuun asti ja avataan uudestaan helmikuun alusta ja suljetaan huhtikuun lopussa.

Juha Pirskanen ja Outi Kurkela kannattivat Danielan esitystä.

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti Daniela Huberin muutosehdotuksen.